Uncle Ben’s Express Ris

Inlägget är i samarbete med Buzzador

Äntligen dags för ett samarbete med Buzzador igen, blir alltid lika glad när det trillar ner paket ifrån dem i brevlådan. Denna gång var det Uncle Ben’s nya produkt, Express ris på Mexikanskt Vis.

Med Uncle Ben’s® Express ris på mexikansk vis kan du njuta av en god mexikansk-inspirerad måltid, snabbt och enkelt! Tomater, röd paprika och en aning jalapeñopeppar fångar smakerna från Mexiko. Det är ett utmärkt tillbehör till både kyckling och nötkött eller i fajitas, men kan också avnjutas som ett snabbt mellanmål. Tillagas i mikro på 2 minuter eller direkt i stekpannan på 3 minuter.


En ganska smart lösning för snabba men ändå smakrika måltider med andra ord. Jag brukar alltid vara skeptisk till såna här saker, tänker att idén är god men i själva verket blir det inte så gott, men här hade jag fel. Det gick väldigt fort och enkelt, och smakade bra! Jag valde att tillaga den häromdagen och serverade tacokyckling med en sås gjord av creme fraiche och salsa. Det blev riktigt gott faktiskt! Försökte komma på tillbehör som var lite mexikanska men tacos var typ det enda jag kom på haha.  

Det jag gjorde var att steka strimlad kycklingfile i smör, krydda med tacokrydda, tillsätta vatten och låt koka ihop en lite stund. Blandade i några champinjoner och en näve babyspenat. Sedan gjorde jag såsen på 2 dl creme fraiche, 2-3 msk salsa, salt, cayennepeppar och paprikakrydda. Och sist riset, då följde jag anvisningarna på paketet, kokade upp 30 ml vatten, tillsatt riset och lät sjuda i tre minuter. Sen var allt klart!

#Buzzador #Unclebensbuzz
#Unclebensexpressris #Snabbmåltid

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *