Månadens Växt – Palettblad Trailing Queen

Alltså tack till Emelie som påminde mig om att jag skulle ladda upp månadens favoritväxt idag! Jag hade glömt bort att det var den fredagen idag men på något vis tror jag att visste ändå för jag satt tidigare idag och tänkte att jag ville visa er en växt som jag gillar lite extra mycket, och det är nämligen mitt Palettblad Trailing Queen. Jag fick den som stickling av Emelie i Augusti när hon toppade sin och den växer riktigt bra, jag har själv toppat den en gång så att den blir lite mer buskig! Jag har rätt många olika sorter palettblad men denna är min absoluta favorit!

Palettblad är en av de växter hemma hos mig som kräver lite mer kärlek och tid. Palettblad älskar sol och vatten och kräver därav en rejäl vattning minst en gång i veckan, jämfört med flera andra växter som klarar sig gott och väl med varannan vecka till exempel. Sedan tycker jag att Palettblad blir finare om man toppar den regelbundet, då växer den buskigare nämligen. Men utöver mycket ljus och mycket vatten så är den inte svår att ta hand om. Man kan även spraya den med vatten regelbundet om man vill det, det är bara positivt. Palettblad finns i väääääldigt många olika variationer med just Trailing Queen är nog min favorit, i alla fall just nu.

Palettblad är väldigt lätt att föröka genom att ta sticklingar. Man klipper bara av en del av den, en topp till exempel, och den går att rota i både vatten och jord och det går väldigt snabbt och smidigt.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *