Månadens Växt – Gullranka

Äntligen dags att uppdatera er om månadens favoritväxt. Det är ett väldigt enkelt val då jag i början av September äntligen införskaffade mig en gullranka. Det är växt som stod högt upp på önskelista så jag var måttligt glad när jag hittade gullranka på torget för en billig peng. Och som jag älskar den. Den har fått en fin plats i en ampel i vårt matrum så den syns för alla som går på gatan och orkar kolla upp i vårt fönster. Det är lite som en ambition jag har för det där fönstret, att det är där alla stora fina växter ska stå så man både kan kolla på dem när man sitter och äter middag och även så att dem ska synas från gatan. Vi bor ju tre våningar upp så jag vet inte hur många som faktiskt kollar upp men ändå.

När det kommer till den här växten har jag egentligen inte läst på så mycket skötselråd, jag ger den en skvätt vatten ca en gång i vatten bara och hittills har den inte klagat. Däremot vet jag att färgen på bladen ändras beroende på hur mycket ljus den får. Ställer man sin gullranka mörkt så får man helt gröna blad, och har man den ljust blir dem mer bleka och får väl då mer av de ljusa partierna om jag förstår rätt. Och jag gillar när de ljusa partierna kommer fram, typ som variegering så jag har den gärna ljust, därav fönster just nu under de mörkare månaderna som är på gång. På tal om de mörkare månaderna, hade det varit intressant att läsa om lite tips inför vintern? För att hålla växterna fina trots de få ljustimmarna som kommer finnas? Jag ska fundera på detta i alla fall så får vi väl se vad som kommer framöver!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *