Dutt-metoden – Måla om istället för att slänga

Jag har hittat den perfekta metoden för att måla om saker här hemma som inte passar i stil eller färg. Alla material funkar liksom inte att måla med penseldrag, blir inte alltid fint liksom. Spraya är ju alltid en bra lösning men om man inte sitter på någon sprayburk där hemma och istället lite slattar av vanlig färg i burk efter andra måleriprojekt så har jag nu ett bra tips! Det enda som krävs är alltså färg och en svamp, och så duttar man på färg. Tunna, tunna lager och det blir tillslut fullt täckande och en lite ruffig yta. Vill man ha helt slät yta så kanske spraymålning är att rekommendera då det blir lite textur på ytan med dutt-metoden men jag gillar det i alla fall. Hos mig har nu två krukor och en vas råkat ut för denna målning och jag blir väldigt nöjd faktiskt. Till exempel vasen här nedan. Den har följt med vääääldigt länge men har de senaste åren bara stått och samlat damm då jag inte tyckt att färgen riktigt passade in, men nu med svart färg så passar den som handen i handsken här hemma! Jag har ju verkligen dille på svarta vaser just nu och detta är ju ett perfekt sätt att ta tillvara på gamla saker istället för att köpa nya.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *