Coca-cola pulled pork

Alltså jaa, gårdagens middag måste jag dela med mig av. Det blev så gott så att man typ var ledsen när det tog slut haha. Gjorde ju bara på ett halvt kilo kött för att testa, men hade lätt kunnat göra mer för det blev riktigt bra.

Det man behöver är:

1 kg fläskkarre eller fläskytterfile, karre blir allra bäst men ytterfilé funkar.

Valfria kryddor, jag tog rökt paprikapulver samt grillkrydda.

Coca-cola blandning: 3 1/2 dl cola, 4 msk olivolja, 1 msk kinesisk soja, 1 msk köttfond, 2 msk tomatpure samt 1 tsk chiliflakes.

Så gör man så här: Krydda köttet rikligt och massera in kryddorna lite. Lägg köttet i en kastrull som tål ugn, eller annat kärl som tål ugn och har lock. Blanda ihop cola-blandningen och häll över köttet, ställ in i ugnen på 110-120 grader i minst 6 timmar. Köttet är klart när det bara faller isär så fort man stoppar en gaffel i det.

När det är klart så häller jag bort vätskan som är kvar, drar isär köttet och sedan tillsätter några matskedar av vätskan, bara så att det blir lite fuktigt typ och inte torrt, men inte mycket vätska alls alltså. Sedan är det färdigt. Igår åt vi detta i tortillabröd med sallad, majs & rödlök samt en asiatisk dressing, det är valfritt och mycket passar till denna rätt!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *