American Pancakes

Ja det var då ett himla tjatande om dessa pannkakor, amerikanska pannkakor, men jag kan nog inte förklara riktigt hur gott jag tycker att det är just nu haha, men alltså, man får inte skryta så mycket om det godaste man vet utan att dela med sig av recept. Dessa pannkakor funkar närsom tycker jag, frukost som middag som kvällsmat och vi åt dessa nu senast i måndags framför Game of Thrones-premiären. Det är liksom ett måste nu de kommande 6 veckorna, att äta något man tycker är riktigt gott i soffan framför GoT.

Jag lagar mina pannkakor i ett plättjärn, dem blir lite mindre än de traditionella amerikanska pannkakor men det går fortare när man kan göra flera samtidigt, annars är ju en amerikansk pannkaka ett mellanting mellan en vanlig svensk pannkaka och en plätt i storlek. I receptet nedan så får jag ut ungefär 10 stycken pannkakor, jag gör dubbelt när vi ska äta dessa till middag här hemma och det räcker gott och väl, blir till och med någon över men äter ju lite extra för att det är gott också haha.

Det man behöver är:
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk socker
En nypa salt
2 dl mjölk
25g smält smör
1 ägg
samt lite smör till stekning.

Så börjar man men att blanda ihop alla torra ingredienser i en skål. Sedan vispar man ner mjölken, sedan de smälta smöret och sist ägget och så ställer man smeten i kylen i i alla fall tio minuter.
Sedan är det dags att börja steka. Klicka ut lite smör i stekpannan (eller plättjärnet) och sedan klicka ut pannkakssmet, ungefär en halv dl per pannkaka och grädda dem på ena sidan tills smeten börjar bubbla ovanpå (det betyder att bakpulvret har aktiverats och pannkakan kommer resa sig) och då vänder man dem och gräddar tills dem fått färg på andra sidan också. Var noga med att inte ha för hög temperatur på plattan nu, så inte pannkakan bränns!

Sedan serverar man dem med de tillbehör man själv känner för. Vanliga traditionella tillbehör funkar jättebra och i USA är det ju vanligt att ha Maple Syrap men det är ingenting jag föredrar haha.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *